Kahve Kitap

ÇGC'den "Yayın Yasağın"a kınama

MEDYA 18.06.2014 - 18:05, Güncelleme: 26.12.2020 - 09:55
 

ÇGC'den "Yayın Yasağın"a kınama

ÇGC, Musul ‘la ilgili haberlere yayın yasağı getirilmesini kınadı
Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC), Türkiye’nin Musul Başkonsolosluğu’na bir hafta önce yapılan IŞİD baskınında rehin alınan Türk vatandaşlarıyla ilgili haberlere yayın yasağı getirilmesini kınadı ve haber alma özgürlüğü açısından kabul edilemez olduğunu açıkladı. Başbakan Tayyip Erdoğan’ın, Musul’da cereyan eden olaylarla ilgili “Yazmadan, çizmeden, fazla da konuşmadan takip etmenizi istiyoruz” diye konuşmasından sonra Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nin “Devletin zafiyetini ortaya koyacak yayınlar yapıldığı” gerekçesi ile yayın yasağı kararı aldığı hatırlatılan ÇGC açıklamasında, “Oradaki vatandaşlarımızın akibeti konusunda kamuoyunu bilgilendirmek siyasal iktidarın olduğu kadar, gazetecilerin de görevidir. Ne var ki, bu konuda üzerine düşeni yapmadığı gibi çeşitli yasaklarla üzerini örtmeye çalışan anlayışı asla doğru bulmuyoruz. Basın ve haber alma özgürlüğü ile ifade özgürlüğü açısından yasak kararını kabul etmemiz mümkün değildir” denildi. Yayın yasağı kararının Anayasa’nın “Düşünceyi Açıklama ve Yayma Hürriyeti”  ile “Haberleşme Hürriyeti” ilkelerine aykırı olduğuna da yer verilen ÇGC açıklamasında, “Olayın çözümü ve rehin alınan vatandaşlarımızın güvenliğinin sağlanması için çalışılması gerekirken yayın yasağı getirilmesini doğru bulmuyoruz” görüşüne yer verildi.
ÇGC, Musul ‘la ilgili haberlere yayın yasağı getirilmesini kınadı

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC), Türkiye’nin Musul Başkonsolosluğu’na bir hafta önce yapılan IŞİD baskınında rehin alınan Türk vatandaşlarıyla ilgili haberlere yayın yasağı getirilmesini kınadı ve haber alma özgürlüğü açısından kabul edilemez olduğunu açıkladı.

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın, Musul’da cereyan eden olaylarla ilgili “Yazmadan, çizmeden, fazla da konuşmadan takip etmenizi istiyoruz” diye konuşmasından sonra Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nin “Devletin zafiyetini ortaya koyacak yayınlar yapıldığı” gerekçesi ile yayın yasağı kararı aldığı hatırlatılan ÇGC açıklamasında, “Oradaki vatandaşlarımızın akibeti konusunda kamuoyunu bilgilendirmek siyasal iktidarın olduğu kadar, gazetecilerin de görevidir. Ne var ki, bu konuda üzerine düşeni yapmadığı gibi çeşitli yasaklarla üzerini örtmeye çalışan anlayışı asla doğru bulmuyoruz. Basın ve haber alma özgürlüğü ile ifade özgürlüğü açısından yasak kararını kabul etmemiz mümkün değildir” denildi.

Yayın yasağı kararının Anayasa’nın “Düşünceyi Açıklama ve Yayma Hürriyeti”  ile “Haberleşme Hürriyeti” ilkelerine aykırı olduğuna da yer verilen ÇGC açıklamasında, “Olayın çözümü ve rehin alınan vatandaşlarımızın güvenliğinin sağlanması için çalışılması gerekirken yayın yasağı getirilmesini doğru bulmuyoruz” görüşüne yer verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve siteye yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
giftcardmall/mygift islami sohbet bizim mekan cinsel chat mobil chat sohbet izmir chat sohbet dini chat islami chat Penis Büyütme Ameliyatı Meme Büyütme Ankara Burun Estetiği Ankara Lazer Epilasyon Ankara Lazer Epilasyon Ankara Dövme Sildirme Ankara Lazer Epilasyon Çayyolu Lazer Epilasyon Konya Cilt Bakımı Konya Kıl Dönmesi Tedavisi Ankara Hemoroid Tedavisi Ankara Meme Ultrasonu Ankara Radyolog Ankara Selülit Tedavisi Konya Göz Kapağı Estetiği Ankara