Kahve Kitap

AFAD'dan Adana depremine ilişkin ön değerlendirme

YAŞAM 05.10.2026 - 23:55, Güncelleme: 07.10.2026 - 00:57
 

AFAD'dan Adana depremine ilişkin ön değerlendirme

Adana'nın Saimbeyli ilçesinde meydana gelen 5,2 büyüklüğündeki depreme ilişkin ön değerlendirme raporunu yayımlayan AFAD, bölgede 1900 yılından bu yana büyüklüğü 4 ve üzerinde 32 deprem meydana geldiğini belirtti.
  Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Adana'nın Saimbeyli ilçesinde meydana gelen depreme ilişkin ön değerlendirme raporunu yayımladı. AFAD Deprem Dairesi Başkanlığınca hazırlanan rapora göre dün saat 14.43'te meydana gelen 5,2 büyüklüğündeki depremin yerin 7 kilometre derinliğinde gerçekleştiği belirlendi. Depremin en yakın yerleşim birimi olan Feke ilçesine bağlı Akoluk köyüne uzaklığının 7,1 kilometre olduğu kaydedildi. Raporda, ana şokun ardından büyüklükleri 1 ile 2,4 arasında değişen 16 artçı depremin kaydedildiği bildirildi. Depremin hangi faydan kaynaklandığının henüz kesinleşmediği belirtilen raporda, bu konunun ayrıntılı sismolojik incelemeler ve saha çalışmaları sonucunda belirleneceği ifade edildi. Bölgede 1900 yılından bu yana büyüklüğü 4 ve üzerinde 32 deprem meydana geldiği aktarılan raporda, bunların en büyüğünün 5,7 büyüklüğünde olduğu bildirildi. Ayrıca bölgede 1900 yılı öncesine ait 3 tarihsel dönem deprem kaydının bulunduğu belirtildi. AFAD, rapordaki verilerin depremin meydana gelmesinin ardından geçen ilk bir saat içinde elde edilen bilgiler kullanılarak hazırlandığını kaydetti.
Adana'nın Saimbeyli ilçesinde meydana gelen 5,2 büyüklüğündeki depreme ilişkin ön değerlendirme raporunu yayımlayan AFAD, bölgede 1900 yılından bu yana büyüklüğü 4 ve üzerinde 32 deprem meydana geldiğini belirtti.

 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Adana'nın Saimbeyli ilçesinde meydana gelen depreme ilişkin ön değerlendirme raporunu yayımladı.

AFAD Deprem Dairesi Başkanlığınca hazırlanan rapora göre dün saat 14.43'te meydana gelen 5,2 büyüklüğündeki depremin yerin 7 kilometre derinliğinde gerçekleştiği belirlendi. Depremin en yakın yerleşim birimi olan Feke ilçesine bağlı Akoluk köyüne uzaklığının 7,1 kilometre olduğu kaydedildi.

Raporda, ana şokun ardından büyüklükleri 1 ile 2,4 arasında değişen 16 artçı depremin kaydedildiği bildirildi.

Depremin hangi faydan kaynaklandığının henüz kesinleşmediği belirtilen raporda, bu konunun ayrıntılı sismolojik incelemeler ve saha çalışmaları sonucunda belirleneceği ifade edildi.

Bölgede 1900 yılından bu yana büyüklüğü 4 ve üzerinde 32 deprem meydana geldiği aktarılan raporda, bunların en büyüğünün 5,7 büyüklüğünde olduğu bildirildi. Ayrıca bölgede 1900 yılı öncesine ait 3 tarihsel dönem deprem kaydının bulunduğu belirtildi.

AFAD, rapordaki verilerin depremin meydana gelmesinin ardından geçen ilk bir saat içinde elde edilen bilgiler kullanılarak hazırlandığını kaydetti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve siteye yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.