Kahve Kitap

ÖSYM Şanlıurfa’da eş değer sınav yapacak 

ASAYİŞ (İLKHA) - İlke Haber Ajansı | 16.09.2026 - 21:33, Güncelleme: 16.09.2026 - 21:33
 

ÖSYM Şanlıurfa’da eş değer sınav yapacak 

Şanlıurfa’daki bir kampüste mevzuata aykırı uygulamalar tespit edilmesi üzerine 392 aday için yeniden sınav kararı alındı.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Şanlıurfa’da gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Lisans Genel Yetenek‑Genel Kültür oturumu sırasında mevzuata aykırı uygulamalar yapıldığını belirledi. Yapılan resmi incelemeler sonucunda 392 aday için eş değer sınav yapılacağı açıklandı. Geçtiğimiz günlerde Harran Üniversitesi Osmanbey Kampüsü bağlantı yolunda meydana gelen trafik kazası nedeniyle ulaşımda yaşanan aksaklık üzerine adayların mağdur olmaması amacıyla binalara giriş süresi 30 dakika uzatılmış ve sınav saati 10.45 olarak uygulanmıştı. Ancak sınav sonrasında başlatılan incelemelerde kamera kayıtları, bina ve salon tutanakları detaylıca incelendi. Neticede kampüsteki 150 sınav salonunun 22’sinde mevzuata aykırı uygulamalar yapıldığı tespit edildi. Bu salonlarda sınava giren 392 aday için yeniden sınav yapılmasına karar verildi. ÖSYM Yönetim Kurulu, alınan kararın adalet ve fırsat eşitliğinin korunması amacıyla verildiğini duyurdu. (İLKHA)
Şanlıurfa’daki bir kampüste mevzuata aykırı uygulamalar tespit edilmesi üzerine 392 aday için yeniden sınav kararı alındı.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Şanlıurfa’da gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Lisans Genel YetenekGenel Kültür oturumu sırasında mevzuata aykırı uygulamalar yapıldığını belirledi. Yapılan resmi incelemeler sonucunda 392 aday için eş değer sınav yapılacağı açıklandı.

Geçtiğimiz günlerde Harran Üniversitesi Osmanbey Kampüsü bağlantı yolunda meydana gelen trafik kazası nedeniyle ulaşımda yaşanan aksaklık üzerine adayların mağdur olmaması amacıyla binalara giriş süresi 30 dakika uzatılmış ve sınav saati 10.45 olarak uygulanmıştı. Ancak sınav sonrasında başlatılan incelemelerde kamera kayıtları, bina ve salon tutanakları detaylıca incelendi.

Neticede kampüsteki 150 sınav salonunun 22’sinde mevzuata aykırı uygulamalar yapıldığı tespit edildi. Bu salonlarda sınava giren 392 aday için yeniden sınav yapılmasına karar verildi. ÖSYM Yönetim Kurulu, alınan kararın adalet ve fırsat eşitliğinin korunması amacıyla verildiğini duyurdu. (İLKHA)

Habere ifade bırak !
Administrator Administrator
Administrator Administrator
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve siteye yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.