KAÇIRILAN ASKERLERİN İSİMLERİ BELLİ OLDU
KAÇIRILAN ASKERLERİN İSİMLERİ BELLİ OLDU
Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde yol kesen PKK'lı teröristler 4 askeri kaçırdı.
Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde yol kesen PKK'lı teröristler 4 askeri kaçırdı.
Diyarbakır-Bingöl karayolunu kesen bir grup PKK'lı, durdurdukları araçlardan indirdikleri vatandaşlara yaklaşık 2 saat örgüt propagandası yaptıktan sonra 3 aracı ateşe verip yakarken, araç içerisinde bulunan 4 askeri personeli kaçırdı.
4 ASKER KAÇIRILDI
Edinilen bilgiye göre, bugün saat 15.00 sıralarında Diyarbakır-Bingöl karayolu Fisova bölgesinde yol kesen bir grup terörist araçları durdurdu. Yaklaşık 200 araç durduran ve yüzleri kapalı olan silahlı kişiler, vatandaşları araçlardan indirerek bir bölgeye topladı. Yüzleri kapalı ve silahlı kişiler, araçlarda bulunan 2 astsubay ile 2 uzman çavuşu araçlarından indirerek yüzlerini kapatıp olay yerinden götürdü. Örgüt propagandası yapan silahlı kişiler bölgeye gelen güvenlik kuvvetlerinin olaya müdahale etmemesi için vatandaşları kalkan olarak kullandı. Vatandaşları araç konvoylarının ön ve arkasında tek sıra halinde dizen PKK'lılar, daha sonra Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi'ne ait 59 AZ 808 plakalı araç ile plakaları tespit edilemeyen 2 araç olmak üzere toplam 3 aracı ateşe verdi. PKK'lılar daha sonra karanlıktan faydalanarak plakasız bir pikap ile olay yerinden kaçarak uzaklaştı.
KAÇIRILAN ASKERLERİN İSİMLERİ BELLİ OLDU
Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde PKK'lıların yol kesip kaçırdığı 4 askerin isimleri belli oldu. Askerlerin, Bingöl 49'uncu Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı'nda görevli Astsubay Melik Dikyol, Astsubay Hakan Özer ve Uzman Erbaş Uğur Sert ile Erzurum'da görevli Uzman Erbaş Ali Akdemir olduğu öğrenildi. Kaçırılan askerlerin ihbarını ise yine aynı otobüste bulunan başka bir askerin yaptığı kaydedildi. İhbarı yapan askerin de uzman erbaş olduğu, durdurulan otobüste PKK'lıların kontrolü sırasında kimliğini gizlemeyi başardığı kaydedildi.
EHLİYET SINAVI İÇİN DİYARBAKIR'A GELMİŞLER
PKK'lıların kaçırdığı 2'si astsubay, 2'si uzman erbaş olan 4 askerin ve ihbarı yapan uzman erbaş ile birlikte Diyarbakır'a dün geldikleri öğrenildi. Bugün yapılan ehliyet sınavı sonrası askerlerin birliklerine dönmek üzere yola çıktıları belirtildi. Kaçırılan askerlerin bulunması için başlatılan operasyonlar sürüyor.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.