Adanalı'nın Kentleşmeyle İmtihanı

Mahallede yapılaşma hızla sürerken, düzenleme ve denetim eksikliğinden, kaldırımlar otopark ve şantiye alanı olarak kullanılıyor.

 

İmar ve işlekliği açısından kentin popüler bölgelerinden Pınar Mahallesi, Ali Bozdoğanoğlu Bulvarı'nda binalar hızla yükselirken altyapı ve peyzaj çalışmalarının aylardır tamamlanamamış olması kaldırımların suistimal edilmesine neden oldu. Aylardır düzenleme ve denetim yapılmayan kaldırımlar otopark ve şantiye alanı olarak kullanılırken, yayalar caddeleri kullanmak zorunda kalıyor.

 

Caddede eğitim veren sürücü kursları araçlarını karşılıklı olarak kaldırımlara park ediyor. Savunmalarında ise kaldırım bağlantı noktalarının darmadağın olmasını düzenlenmemesini gerekçe gösteriyor. Diğer yanda caddenin genişliğinden faydalanıp inşaat malzemelerini, araçlarını kaldırıma taşıyan işletmeler ve kaldırımda yapılan çalışmalar görülüyor.

 

TMMOB Şehir Plancıları Odası Adana Şube Temsilcisi Ulaş Çetinkaya ise kaldırım bağlantı noktalarının bir an önce düzenlenmesi, kaldırım ve yaya yollarının kalitesinin artırılması gerektiğini söyledi.

 

Otopark için ayrı alanlar ayrılması gerektiğini vurgulayan Çetinkaya, ayrıca yağmur suyu giderlerinin iyi düşünülmesi, yağmur suyunun önünde set olmaması gerektiğine dikkat çekti. - ADANA