ASİM: DİLİPAK'A HAKSIZLIK YAPILMIŞTIR

 Adana'da 50 üzeri Sivil Toplum Kuruluşunun birlikteliği ile oluşturulan Adana Sivil İnisiyatif Meclisi (ASİM) bugün gerçekleştirilen aylık olağan gene kurul toplantısında gündeme dair önemli konu başlıklarını masaya yatırdı.

Geçtiğimiz günlerde bir yazısında yanlış aksettirilen bir ifade dolayısı ile AK Parti Kadın kollarının linç girişimine tabi tutulan ve sonrasına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasında hedef alınan Gazeteci Yazar Abdurrahman Dilipak olayı ile ilgili olarak yapılan değerlendirme sonucunda Gazeteci Abdurrahman Dilipak’ın sözlerinin çarpıtıldığı yönünde görüş birliğine varıldı.   

ASİM Basın merkezinden yapılan açıklamada “AK PARTİ Kadın kollarının linç girişimi ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kınayıcı ifadelerinin aslında eksik bilgilendirmeden kaynaklı olduğu değerlendirilmiştir. “ denildi.

Açıklamada ayrıca “İstanbul Sözleşmesinin özellikle bazı maddelerin toplumu ifsad ve tahrik ettiği için iptal edilmesi ve Sayın Erdoğan’ın kendi ifadesiyle inanç ve değerlerimize uygun “Ankara Sözleşmesi”  yapılmasının kamuoyunu rahatlatacağı tavsiye edilmiştir.” Sözlerine yer verildi. Öte yandan ASİM’i temsilen bir heyetin önümüzdeki günlerde Numan Kurtulmuş ve Dilipak’ı ziyaret edeceği bildirildi. İSLAM MEDYA