FURKAN VAKFI'NDAN AÇIKLAMA SKANDALI



Bir süre önce sosyal medya üzerinden alevlenen bir tartışmayı "Afiş Savaşları Şekil Değiştirdi" başlığı ile haberleştiren ve iki tarafında aslında birbirlerini yanlış anladığına vurgu yapılan haberimize yönelik açıklama yapan Furkan Vakfı bir skandala imza attı.


Hiçbir şekilde kendilerini hedef almadığımız ve iki kurum arasında çıkabilecek büyük bir tartışmayı ve kavgayı önlemek niyeti ile yaptığımız haberle ilgili olarak Furkan Vakfından yapılan açıklamada sitemiz yöneticileri "Derin Devlet ile bağlantılı Karanlık kişiler" olarak tanımlandı.

Furkan vakfının bu kadar çirkin bir skandala imza atacağını düşünmediğimizden muhatabın sitemiz yöneticileri olup olmadığımızı araştırmak istedik. Gerek vakıf başkanı olan Hasan Demir ile yapılan görüşmelerimizde ve gerekse vakfın tavırlarında iftiranın muhatabının sitemiz ve genel yayın yönetmenimiz olduğu anlaşılmaktadır.

"AdanaGundemi.com hata yapmaz." diye bir iddiamız yok. İnsanlar iyi niyetlerle de bilmeden hatalar yapabilirler. Vakfın cevap verdiği haberimizin başlığının doğru olmadığını kabul ediyoruz. Ancak Furkan vakfının liderinin ve hocalarının tanımadığı insanlar değiliz. Bir telefonla düzeltilebilecek bir habere Basın Açıklaması ile ve iftira atarak cevap vermek vakfın kurumsal kimliğine yakışmamıştır. Bu vahim iftirayı şiddetle kınıyor, eğer iddialarında samimi iseler kendilerini mula'aneye davet ediyoruz.