Adana'da Sakal-ı Şerif'e yoğun ilgi

Adana'da Ramazan ayı münasebetiyle Kadir Gecesi'nde ziyarete açılan Sakal-ı Şerif büyük ilgi gördü. Sakal-ı Şerif'i görenler gözyaşlarına hâkim olamadığı görüldü. 

Merkez Sabancı ve Hasan Aytekin camilerinde ziyarete açılan Sakal-ı Şerif'i 7'den 70'e görmeye gelen vatandaşlar, duygu dolu anlar yaşadı. Teravih namazı sonrası ziyarete açılan Sakal-ı Şerif öncesi Adana Müftüsü Mehmet Taşçı kısa bir konuşma yaparak, Kadir Gecesi'nin bin aydan daha hayırlı olduğu vurgusu yaptı.

Sakal-ı Şerif'e yoğun bir ilginin olduğu diğer bir cami ise, merkez Yüreğir İlçesi'nde bulunan Hasan Aytekin Cami oldu. Vatandaşlar burada da Sakalı Şerif'e yoğun ilgi gösterdi.

Vatandaşların duygularına ortak olan İlçe Müftüsü Süleyman Şahin, yaptığı sohbette sevgili Peygamberimize bağlılık, itaatten ve sahabenin o'na olan sevgisinden bahsetti.

Şahin, “Sakal-ı Şerif ziyaretinin maksadı, sevgili Peygamberimize olan bağlılığımızı, hürmetimizi izhar etmektir. Salat-ü selam getirerek ve Efendimize olan muhabbetimizi izhar ederek, bu ziyareti tamamlayalım.” dedi.

Duygularını dile getiren vatandaşlar, Hazreti Muhammed'in ümmeti olmaktan şeref duyduklarını, bugün aileleriyle birlikte Sakal-ı Şerif'i görmeye geldiklerini kaydettiler. Ziyaret, gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti.